Nærområdet

Ensjø fra bilby til boligby

Ensjø er i ferd med å gjennomgå en totalforvandling – fra å være en bydel dominert av bilforhandlere til å bli et knutepunkt med opptil 7 000 nye boliger.

Dette skjer i et samspill mellom private grunneiere/utbyggere av bolig- og næringsprosjekter og Oslo kommune som utbygger av kommunal infrastruktur.

Utviklingen styres gjennom et planleggingsprogram som ble vedtatt av bystyret i 2004 og sikrer en helhetlig løsning for hele området. Du finner mye interessant informasjon på kommunens nettsider http://www.prosjekt-ensjobyen.oslo.kommune.no
3d-modell

3D-modell av Ensjøbyen

Det er også laget en 3-D modell av området med tidslinje som viser når enkeltprosjektene forventes påbegynt eller ferdig. For hvert område finner du både bilder, video og linker som illustrerer hvordan det vil bli.

Du finner modellen på http://www.ensjo3d.no/

Ensjø aktuell

ensjo-torgPer Øivind Eriksen er en person som følger med på alt som skjer på Ensjø og tilliggende områder. Han har en utmerket blogg som oppdateres kontinuerlig og hvor du bl.a. får fyldig presentasjon av alle nye byggesaker som fremmes i området. Han har også et stort bildearkiv som følger de fleste prosjekter fra den spede start til det ferdige resultatet. Selve bloggen er avsluttet, men du finner fortsatt mye arkivmateriale på http://www.ensjo.org/

Dagens blogg fortsetter som facebookside og gruppe under navnet «Ensjø aktull informasjon».

Vårt Oslo – ny lokalavis jan.2017

vartoslologoDe skriver om seg selv: «VårtOslo er avisa for deg med hjerte for Oslo. Vi forteller historiene fra hverdagslivet i Oslo, fra der du bor, jobber og går på skole.»

Du finner avisen på adressen https://vartoslo.no/

Andre aktuelle lenker

lenkerTøyenbadet
Valle Hovin kunstisbane
Valle Hovin konsertarrangementer
Jordal Amfi konsertarrangementer
Vålerenga Fotball
Vålerenga Ishockey
Vålerenga Ski
Vålerenga Basket
Munchmuseet
Zoologisk , geologisk og botanisk museum
Kampen kirke – arrangementer
Friluftstrim i Tøyenparken mm
Kommunale tilbud innen natur-kultur-fritid