Ryddig og riktig merking av postkasse og inngangsdør er viktig av mange grunner.

Individuell merking av alle leiligheter er et offentlig påbud, en plikt vi er pålagt. Samtidig ønsker vi at alle postkasser skal se ryddige ut. Vi skal ikke bare ha orden i vår egen leilighet, men også i vårt fellesområde.

Der flere leiligheter har samme gateadresse, består den offisielle adressen av et bruksenhetsnummer i tillegg til gateadressen. Dette nummeret forteller hvor i oppgangen leiligheten ligger og skal stå på inngangsdøren din og på postkassen. Merkingen er spesielt viktig for at ambulanse, politi og brannvesen raskt skal finne fram til riktig leilighet ved nødsituasjoner.  Da kan spart tid bety spart liv!

Postbud og bud som leverer varer på døren setter også pris på en oversiktlig og god merking som gjør det raskere å finne fram til riktig mottaker. For det er kjedelig for alle parter dersom noe ikke blir levert eller havner hos feil mottaker.

Inngangspartiet i oppgangene er viktig for inntrykket av borettslaget vårt. Nå standardiserer vi merkingen av postkassen ved å bruke små skilt i slissene nederst på postkassen for hhv bruksenhetsnummer og varsling om man ønsker å motta reklame eller ei. Så nå ber vi alle fjerne gamle klistremerker med offisiell adresse og ev. «Nei takk til reklame» slik at vi får et felles, ryddig oppsett. 

Alle får snart småskilt med eget bruksenhetsnummer og med «Nei takk reklame». De som ønsker å motta reklame, bes snu det sistnevnte skiltet, slik at det vises en helt svart flate i stedet. Da ser postmannen raskt hvem som godtar å få reklame.

Med svart skilt i slissen nederst til høyre angir du at du ønsker å motta reklame.

Vi ber samtidig de som ikke har oppdatert navneskilt på postkassen om å bestille nytt via skjema under «kontakt oss» på ellipsen.no. Med mulighet for hele 5 tekstlinjer à 23 posisjoner burde man få plass til navnet på alle aktuell beboere i leiligheten, slik at vi kan unngå klistrelapper som settes opp på kryss og tvers! Du finner også skjema for bestilling av nytt ringetablå samme sted.

Sammen med småskiltene får alle også 2 papir-klebelapper med gateadresse og bruksenhetsnummer. Hos oss skal den ene klistrelappen festes øverst på hengselsiden på egen inngangsdør. Den andre anbefaler vi at du oppbevarer et sikkert sted som reserve.

La oss sammen gjøre en innsats slik at vi alle får en riktig, ryddig og tidsbesparende merking av inngangsdør og postkasse!