Kjøkkenventilatorer må være godkjent for bruk med balansert ventilasjon

Kjøkkenventilatoren – av mange kalt kjøkkenvifte – og luftutsuget der er sentral i systemet vårt med balansert ventilasjon. Det er derfor viktig at du kun bruker en kjøkkenventilator som er beregnet på balansert ventilasjon og at luftmengdene stilles inn på riktig nivå av fagfolk bestilt gjennom styret.

Monterer du en kjøkkenventilator av feil type, kan ventilasjonen i egen leilighet bli helt gal, i tillegg til at du kan presse egen stekeos inn i leilighetene over!  Installering av ventilatorer som ikke er godkjent av styret, må styret forlange byttet ut for andelseierns egen regning.

Kravet til alle ventilatorene er at de ikke skal ha motor. De skal kun ha et spjeld som åpner for grunnventilasjon, i tillegg til en mulighet for det som kalles forsering for bruk når du tilbereder mat. Da åpnes spjeldet mer slik at avtrekket øker.

Ved innflytting ble vi tilbudt ventilatorer fra Exhausto.  Dagens aktuelle modeller ser du under. Ved å «klikke» på angitte typebetegnelser får du mer informasjon om hver modell.

Soft ESLWER

SOFT ESL136WER  Pris: 5 215 inkl mva per 12.09.19

CONTRAST ESL136SE

CONTRAST ESL136SE (RUSTFRITT STÅL) Pris: 7 435 inkl mva per 12.09.19

STRIPE ESL145

STRIPE ESL145 Pris: 6 650 inkl mva per 12.09.19

BLEND ESL145

BLEND ESL145  Pris: 8 445 inkl mva per 12.09.19

Ønskes andre varianter må du innhente tillatelse fra styret før anskaffelse for å sikre at modellen kan benyttes i vårt system.