Vi har flotte friområder nær oss – og flere blir det!

Eget borettslag har som noen har påpekt, litt begrenset fellesareal for å ligge å sole seg på. Dels fordi solforholdene ikke er ideelle og dels fordi frodig beplantning og barns lek er prioritert. Før trærne gror til, er det litt solplass på gressplenen ved lekeplassen også etter at husken har kommet på plass – og det er selvsagt mulig å stille en solseng ut på betongplattingen. Men fortvil ikke om du ønsker bedre solforhold enn egen balkong eller terrasse gir. For du har uendelig mange flotte muligheter rett i nærheten.

tiedemannsparkenTiedemannsparken (ca 400 m)

er vår egen bydelspark med lekeplasser for barn, sitte- og solbenker, bålplasser, gressplener og Hovinbekkens bekkeløp. Parken utgjør i dag 16.000 m2, men blir på hele 22.000 m2 når den er ferdigstilt.

 
Jordal Amfi (ca. 600 m)jordal

har fine friområder hvor du også vil finne utendørs treningsapparater, lekeapparater, skateboardanlegg og idrettsanlegg for organiserte aktiviteter.

Kampen park (ca. 600 m)

er en fin liten park med kupert terreng hvor det er fint å rusle, sette seg med en bok ved bassenget eller under et skyggefullt tre.

Tøyenparken med Tøyenbadet (ca. 700 m)

er et fantastisk flott friområde med store gressplener hvor du kan sole deg, bratte småbakker for kondistrening,  tur- og sykkelstier og etterhvert et helt nytt badeanlegg!

Valle Hovin (ca. 1 km)

tilbyr deg også flotte grøntområder hvor du kan sole deg, gå turer eller slappe av på annet vis. Andedammen er populær blant de minste.

valle-hovinVestre- og østre parkdrag (hhv. 100 og 200 m)

Nærmest parallelt med Gladengveien, får vi på sikt 2 større parkdrag med sykkel- og turstier, gressplener og til dels bekkeløp. Her vil vi sikkert finne både solfylte og skyggefulle plasser vi kan oppholde oss.

 

 

Stålverksparken, Petersborgaksen mm

I tillegg til nevnte grøntområder, får vi etter hvert flere små og større felt av mer urban karakter; med heller, beplantning, bekkeløp og/eller vannbasseng.

Petersborgaksen som kommer på siden av byggene våre (en gang i framtiden), gir en tverrforbindelse som gir oss enda enklere tilgang til mange av de nevnte grøntarealene.

 

Ensjøbyen har et rikholdig tilbud av friområder allerede – og flere blir det. Hva er ditt favorittområde?