Brannalarmen som ikke ble slått av — flere uheldige sammentreff

På fredag ble en mikrobølgeovn i apoteket kortsluttet og det utviklet seg røyk og brannalarmen kom på som den skulle. Det ble ingen brann.

Problemet var at alarmen ble stående å dure altfor lenge, mer enn en time. Det skulle ikke skjedd. Den gjorde det som en følge av mange uheldige forhold.

For det første må vi være glad for at det ikke ble noen brann. Forutsetninga nå er at hver gang brannalarmen blir utløst, så skal den samtidig utløses hos brannetaten. Det er kravet fra forsikringsselskapet vårt. Hadde dette fungert på fredag, hadde alarmen blitt skrudd av i løpet av ti minutter da brannetaten hadde kommet fram.

Men dessverre har Ragde Eiendom AS som eier næringslokalene og garasjeetasjene, ikke klart å få alt i orden til at direkte varsling til brannetaten er igangsatt. Borettslagets styre har mast på dette i rundt ett år, uten å lykkes. Vi vil fra mandag legge enda større tyngde i dette kravet overfor Ragde.

Vaktmestrene for både Ragde og Ellipsen kan skru av alarmen, men de var for langt unna til å rekke fram tidsnok. De tre i styret i Ellipsen borettslag som kan avstille alarmen, hadde heller ikke mulighet til å nå fram i tide.

Dette er bakgrunnen for den beklagelige hendelsen på fredag. Vi arbeider som nevnt for at dette ikke skal gjenta seg.