Brannalarmen utløst — ikke brann

Lørdag 29. februar kl 15.44.55 ble brannalarmen i borettslaget utløst. Det var ikke brann. Det tok en tid å få slått av alarmen og få i gang heisene.

Årsaken til brannalarmen var noen besøkende som kom i en garasjeetasje de ikke kjente seg igjen i. De var ikke barn, men fikk panikk og trykte på brannalarmen for å komme ut av garasjen.  De hadde brikke og kunne brukt den, eller trykket på den grønne nødknappen ved siden av. I stedet valgte de å sette på brannalarmen.

Det er nok første gang alarmen er blitt utløst ved at noen har trykket på den rød varsleren, og det viste seg at varsleren bare kan avstilles med helt spesielle nøkler, og ikke de styret trodde var brukandes. Disse nøklene måtte vi få brakt til oss fra et eksternt firma. Derfor tok det en tid før alarmen kunne nullstilles sånn at heisene kunne begynne å gå igjen.