Også pulverapparatet trenger årlig tilsyn

Økt hjemmetilværelse og begynnende mørketid inviterer til kos med levende lys og økt bruk av elektriske og elektroniske produkter. Noe som dessverre også vises i brannstatistikken. Vi minner derfor på å sørge for at brannsikringsutstyret i leiligheten fungerer som det skal. Også pulverapparatet trenger årlig tilsyn som det framgår av artikkelen du finner på nettsiden vår om brannsikringstiltak. Vi siterer:

«Leilighetene er utstyrt med 1stk. pulverapparat.

Sjekk at manometer pilen som viser trykket, står på det grønne feltet. Vend apparatet opp ned to ganger pr år for å hindre at pulveret klumper seg. Du skal kjenne at pulveret flytter seg, om ikke må apparatet til service.

Sjekk at plomberingen er intakt og at det ikke er skader på apparatet. Hvert femte år må pulverapparatet leveres inn til kontroll, og hvert tiende år til service. Kontroll og service må utføres av sertifiserte fagpersoner.»

Det skal være et 6 kg ABC pulverapparat i hver leilighet, vanligvis plassert i boden. Har du kjøpt leiligheten brukt, bør du påse at tidligere eier ikke har tatt med seg apparatet av vanvare – for det tilhører leiligheten og skal ikke fjernes. Påse også at pulverapparatet står lett tilgjengelig. Du vil helst ikke begynne å rydde bort masse utstyr for å komme til apparatet hvis det brenner!